lauantai 28. syyskuuta 2013

Rosita 3 kk

Meiän pikku Rosita jo 3 kuukautta. Kyllä aika vaan rientää, kaikki on mennyt paljon paremmin kun osasin kuvitella. Jalat saa nosteltua ja putsattua hienosti. Varsa on ihmisrakas, utelias ja tykkää rapsutuksista. Ainut missä meillä riittää harjoiteltavaa on riimunlaitto. En ole huomannut Rositan pelkäävän oikeastaan mitään. Traktorilla ja mönkiällä on ajettu ihan vieressä, muovisäkillä silitetty, ylitetty ojia kopisevilta silloilta ja muutenkin yritetty tehdä kaikkea mahdollista mistä voisi olla apua tulevaisuudessa.

 Puolet ajasta Rositan kanssa on jo takana päin, Rosita lähtee kasvattajalleen n. puolivuotiaana. Meille jää kuitenkin Tuiskun seuraksi Rosie, ihan ikiomaksi :)

Tässä kuvia tältä päivältä.







perjantai 27. syyskuuta 2013

Ohjeita elämään..


Jokin aika sitten facebookissa tuli vastaan tälläiset "ohjeet", jotka oli linkitetty studio55 sivuilta. Yksinkertaiset ohjeet.. mutta ainakin minulle monessa kohtaa vaikeuksia toteuttaa. Ajattelin ne tähän laittaa, jos tulisi luettua sillon tällöin.

 
Voisitko luopua tarpeesta olla aina oikeassa? Keskittyä tähän hetkeen, hyväksyä asioiden muuttumisen, puhua itsellesi kauniisti ja tehdä valintoja muiden odotuksista välittämättä? Ehkä kannattaisi. Finerminds.com kirjoittaa, mikä estää ihmisiä olemasta onnellisia.




1. Tarve olla aina oikeassa


Monet ihmiset eivät kestä olla väärässä – eivät, vaikka he ainaisella oikeassa olemisen halullaan vaarantaisivat hienoja ihmissuhteita. Päteminen ei ole sen arvoista. Kun tuntee sisällään pakottavaa tarvetta riidellä siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, kannattaa kysyä itseltään: olenko mieluummin oikeassa vai hyväntahtoinen?



2. Tarve kontrolloida
Joillakin on tarve kontrolloida kaikkea, mitä itselle ja ympärillä tapahtuu. Oli kyse sitten rakkaista, kollegoista tai tuntemattomista ihmisistä kadulla, heidän kannattaa vain antaa olla. Kun sallii muut juuri sellaisina kuin he ovat, tuntee itsekin olonsa paremmaksi



3. Tarve syytellä

Muita on turha syyttää siitä, mitä itsellä on tai ei ole tai mitä tuntee tai ei tunne. Kun lakkaa luovuttamasta voimiaan muille, voi ottaa vastuun omasta elämästään.


4. Itsetuhoinen minäpuhe

Monet ihmiset satuttavat itseään jatkuvalla itsetuhoisella ajattelulla. Ei kannata uskoa kaikkea negatiivista, jota oma mieli syöttää.


5. Rajoittavat uskomukset

Ihmisiä rajoittavat uskomukset siitä, mitä voi ja ei voi tehdä tai mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta. Tällaisten ajatusten ei pitäisi antaa jumittaa itseä väärään paikkaan.


6. Valitus

Joillakin tuntuu olevan jatkuva tarve valittaa masentavista ihmisistä, tilanteista ja tapahtumista. Kukaan tai mikään ei kuitenkaan voi tehdä ketään onnettomaksi, ellei niiden itse anna tehdä niin. Oma tapa suhtautua asioihin laukaisee tunteet. Positiivisen ajattelun voimaa ei pidä koskaan aliarvioida



7. Kritisointi

Kannattaa luopua tarpeesta kritisoida itsestä poikkeavia asioita ja ihmisiä. Olemme kaikki erilaisia ja silti samanlaisia. Halu olla onnellinen, rakastaa, saada rakkautta ja tulla ymmärretyksi on yhteinen.

8. Tarve tehdä muihin vaikutus

Lakkaa yrittämästä olla jotain, jota et ole vain saadaksesi muut pitämään itsestäsi. Sillä hetkellä, kun lopettaa pyrkimästä niin kovasti ja riisuu itsensä naamioista, muutkin hakeutuvat lähelle.

9. Muutoksen vastustaminen

Muutos on hyvä. Se auttaa etenemään paikasta A paikkaan B sekä parantamaan omaa ja ympäristön elämää. Syleile muutosta, älä vastusta sitä.

10. Lokerointi

Lakkaa lokeroimasta ihmiset ja asiat, joita et itse ymmärrä, jotenkin oudoiksi tai erilaisiksi. Yritä pikkuhiljaa avata mielesi.

11. Pelko

Pelko on vain illuusio. Sitä ei ole olemassa, se luodaan itse omaan mieleen. Kun sisäpuolen korjaa, asiat loksahtavat paikoilleen myös ulkopuolella.

12. Tekosyyt

Ihminen usein rajoittaa itse itseään käyttämällä erilaisia tekosyitä. Sen sijaan, että kasvettaisiin ja tehtäisiin töitä oman elämän eteen, jäädään jumiin ja valehdellaan itselle. Yleensä tekosyyt eivät edes pidä paikkaansa, joten ne kannattaa heivata pois elämästä.

13. Menneeseen tarttuminen

Joskus mennyt näyttää paljon paremmalta kuin nykyisyys. Tulevaisuus saattaa puolestaan pelottaa. Kuitenkin tämä hetki on kaikki, mitä kenelläkään on tai tulee koskaan olemaan. Nyt haikailtu menneisyys on usein jätetty huomiotta, kun se vielä oli nykyisyyttä. Lopeta siis pettämästä itseäsi: ole läsnä kaikessa, mitä teet. Nauti elämästä, joka on loppujen lopuksi matka, ei määränpää.

14. Riippuvaisuus

Rakkaudella ja riippuvuudella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Riippuvuus syntyy pelosta, kun taas rakkaus on hyvää ja epäitsekästä. Kun riippuvuuksistaan luopuu, tulee rauhallisemmaksi, suvaitsevaisemmaksi, ystävällisemmäksi ja seesteisemmäksi – pääsee paikkaan, jossa asioita ymmärtää edes yrittämättä.

15. Elämän eläminen muiden odotusten mukaan

Liian monet ihmiset elävät elämäänsä kuten vanhemmat, ystävät, viholliset, opettajat, valtaapitävät tai media parhaaksi näkevät. Kun sisäinen ääni ja kutsumus jätetään huomiotta, oma elämä ei oikeastaan ole enää omissa käsissä. Lopulta omat halut, tarpeet ja oma itse unohdetaan. Jokaisella on yksi ainoa elämä, tämä tässä: se pitää ottaa omakseen sekä olla päästämättä muiden mielipiteitä harhauttamaan omalta polulta.


Lähde: Finerminds.com
Studio55.fi






tiistai 24. syyskuuta 2013

Kuopion reissu

Loma Kuopiossa takana. Ilmat suosi meitä ja oli muutenkin onnistunut reissu. Käytiin Puijon tornissa ja retkellä tornin maastossa, upeat maisemat oli, kun on täällä tottunut laakeisiin peltomaisemiin. Nähtiin mäkihyppääjiä harjottelemassa. Uimassa käytiin Rauhalahden kylpylässä. Ostoksilla oltiin Ikeassa ja samassa rakennuksessa olevassa kauppakeskuksessa. Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä torilla, kirpputorilla ja Rossossa syömässä. 







torstai 19. syyskuuta 2013

Lomalle

Pitkästä aikaa lomalle! Lähdemme ystäväperheen kanssa pidennetylle viikonloppu reissulle Kuopioon.. ihanaa :) Koko kesä ja syksy on mennyt aika pitkälti töissä. Jos jokunen lomapäivä on pidetty niin ne on menneet kotihommissa. Varsinkin syksy on on ollut raskas ja työntäyteinen. Peräkkäisiä vapaapäiviä on viimeksi ollut heinäkuun lopulla, kun teimme parin yön reissun Vaasaan. Tämäkin loma ehdotus tuli yllättäen ystäviltä, ei olisi edes itelle tullut mieleen lähteä minnekkään lomalle, huolestuttavaa?!

Lomareissut tehdään sulanmaan aikaan aina asuntovaunulla. Karavaanareiksi siirryttiin sujuvasti, kun aluksi lainattiin vaunua miehen vanhemmilta. Vaunuilu on mukavaa, en vaihtaisi sitä mistään hinnasta hotelleissa yöpymiseen. Ruoanlaitto on helppoa, kun jääkaappi ja hella kulkee mukana, yöpymishinnat on edulliset, oma rauha ja oma piha. 

Kuva Vaasan reissulta


Hevoset, lampaat, kanat ja koirat jäävät miehen vanhempien hellään huomaan. Onneksi suostuvat eläimiä hoitamaan, olisi muuten aika haastavaa löytää hoitajaa näin isolle laumalle. 



lauantai 14. syyskuuta 2013

Eilen oltiin paalaamassa. Puoli kahdeksalta oltiin valmiita.

                           


 

                         


Melkeen kaikki toimi ja sitten kun ei toimi en osaa tehdä muuta kun soittaa, että nyt ei homma pelitä :)


Laihat oli eväät, kaupan tarjousvalmiskeittoon piti lisätä vähän nakkeja sekaan, että olis ollu jotain syömistä. Jälkiruoaksi itsetehtyä mustikkasoppaa. 





tiistai 10. syyskuuta 2013

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Olkipaaleja hakemassa






Paaleja kerätty joka paikka täyteen, aika hyviä ja kuivia paaleja saatiin tänä vuonna, niillä on huomattavasti kivempi kuivitella, kun märillä ja homeisilla :)

lauantai 7. syyskuuta 2013

Haaste


Tämä on ensimmäinen haasteeni, joten voi olla aika haastavaa :)




haaste.jpg





Haasteen säännöt:


1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.

2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.

3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa.

5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.

6. Ei takaisin haastamista.


11 asiaa minusta:

1. Olen eläinrakas, lukuunottamatta matelioita ja öttiäisiä
2. Haaveilen omasta lypsylehmästä ja possuista
3. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja karjatalousyrittäjä
4. Syön liikaa herkkuja
5. Haaveilen kasvihuoneesta
6. Odotan Tanskalaisen maajussin tuotantokausia kauppoihin suomenkielisillä tekstityksillä ( turhaan?? )
7. Tykkään vanhoista tavaroista
8. Olen huonomuistinen
9. Olen katsonut Melukylän lapset elokuvat lähemmäs 20 kertaan
10. En ole koskaan ollut lentokoneessa 
11. Olen ollut junassa 2 kertaa ( meno-paluu )


J(d)onnan kysymykset:

1. Mikä eläin olisit? Vapaana juosentelevilla kanoilla näyttää olevan aika hauskaa, joten ehkä sitten kana :)
2. Horoskooppimerkkisi? Oinas
3. Mihin matkustaisit seuraavaksi? Tanskaan
4. Kissa vai koira? Koira
5. Lempiruokasi? Hyvä pihvi lisukkeilla
6. Jos saisit valita supervoiman, niin mikä se olisi? Näkymättömyys
7. Mistä huolestut? Melkein kaikesta. Myös ahdistun ja stressaannun liian helposti
8. Mikä ilostuttaa? Oma ihanan elämän pikkuiset ihanat asiat
9. Mieluisin taiteilija? hmmm...jään miettimään
10. Aamu vai ilta? Ilta
11. Maailman kaunein sana? Rakkaus


Uudet kysymykset:

1.Lempivärisi?
2. Elämäsi kohokohta?
3. Mitä kadut?
4. Kahvi vai tee?
5. Pidätkö joulusta?
6. Hiusten värisi?
7. Mitä harrastat?
8. Viimeisin isompi hankintasi?
9. Osaatko laulaa?
10. Milloin itkit viimeksi?
11. Mitä toivot tulevaisuudelta?


Haastan seuraavat blogit:


 Vanha torppa
Birch Hill's farm
Ruuhkavuosiratsastaja
Vihreäkana
lammasvillaprinsessa
Elmää Sinisalossa
Alussa oli vehkosuo
villapäivärinne
pientä puhetta
Ruskakallio
Sisustusta Sydamellä



Jostain syystä osa teksteistä on valkoisissa laatikoissa, mutten osaa niitä poiskaan ottaa joten olkoot :)

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Viime päivinä..

Viime päivinä on oltu hevosten kanssa. Opetin Rositaa pelaamaan jalkapalloa isolla jumppapallolla. Hyvää siedätystä Tuiskulle, joka ei niin palloista välitä.






Käyty katsomassa omaa metsää ja saatu sieltä mukaan muutama hirvikärpänen.


Kerätty persiljat maasta ja kuivatettu ne talven varalle.


Kävelty aamu-usvassa pellolla.



Tässä sitten se syy pellolla kävelyyn.. Hukkakauraahan sieltä löytyi, ne on nyt kerätty ja poltettu.


Kaikki on saatu nyt puitua. Syystöitä kuitenkin vielä riittää, lannanlevitystä, auraamista, rehun tekoa, olkien paalaamista..