sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lauantaina

Meillä on ollut yhtenä projektina tehdä silta rikki menneen tilalle tuonne vesijohtolinjalle metsään. En tiedä olisiko se kuulunut kunnan hommiin, mutta ollaan ( välillä liiankin? )oma-aloitteisia ja silta on nyt valmis :) 

Pidettiin ruokatauko ja lähdettiin hevosten kanssa testaamaan uutta siltaa. Rosie ei suostunut siltaa ylittämään kyytiläinen selässä vaan ihan suosiolla tulin alas ja ylitys sujui siten mallikkaasti. Tuisku ylitti sillan hyvin, samoin Rosita, joka meni sillan huvikseen pari ylimääräistä kertaa. Ihana Rosita!!

Alla kuvia lenkin jälkeen, Rosie oli sen verran hikinen, että heitin hetkeksi loimen selkään tehostamaan kuivumista. Loimia me ei olla pidetty muutenkaan koko aikana, kun hevoset on olleet meillä, ainoastaan lenkkien jälkeen, jos ovat olleet hikisiä.






Tässä alla meidän tallikissat. Harmaa on Sulo ja kirjava Mauri-Iisakki. He asustelevat tallissa kanojen kanssa, yöksi laitan oven kiinni ja päivisin pääsevät kulkemaan miten haluavat. Liiteristä ovatkin löytäneet toisen nukkumapaikan, kärryissä lampaantaljan päällä on lämmin. Kissat ovat veljeksiä ja lähtöisin miehen serkulta. Ovat ihanan kesyjä ja tottuneet käsittelyyn (myös lasten hellään käsittelyyn). Ajattelin ensin miten nämä meille sopeutuvat, kun olivat tottuneet saamaan päiväuni ja yöuni kyydit nukenvaunuissa, mutta hyvin meillä on mennyt.  







torstai 24. lokakuuta 2013

Parturipäivä

Lampaat pääsivät tänään villoistaan, ostettiin kerintäpalvelu, kun ensin koitettiin kaksilla saksilla keriä yhtä lammasta ja aikaa saatiin menemään yhden illan verran. Kaverin lampaat muuttivat meille pariksi päiväksi ja pääsivät nekin samalla villoistaan. Suunnitelmissa olisi laittaa villat eteenpäin ja saada joskus ne lankana takaisin. Eilen haettiin meille myös kaksi uutta uuhea Omelia ja Peppi (alla kuvassa). 





Kanat ja Paavo ovat muuttaneet jo pari viikkoa sitten sisätiloihin, Pietari ja Vihtori oli tarkoitus syödä, mutta saavat nyt ainakin toistaiseksi viettää vapaata elämää.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Syyslomalla

Syysloma lähenee loppuaan, lomaa on pystytty pitämään aika hyvin, jos ei lasketa puhelimessa puhumista. Tehtiin pieni reissu Jyväskylään ja käytiin KoneAgriassa. Koiratkin pääsi lomalle mukaan. Lomalla aloitettiin myös uusi harrastus geokätköily. Kolme kätköä jo löydettiin. Jyväskylästä löytyi upeita maisemia, metsäreittejä ja lenkkipolkuja vaikka kuinka paljon.








 Käytiin myös Seinäjoella kummitytön synttäreillä ja sitten on oltu ihan vain kotona ja tehty kotihommia..siivousta, järjestelyä ja eläinten kanssa olemista. Hevosten kaviot on vuoltu, kiitos Toivolan Korpi-Ratsuihin. Rosie ja Tuisku ovat saaneet nauttia hieronnasta, kiitos Saija Sääskölle. Pieni haaveri sattui myös ja Lounalta murtui peukalo ladon katolta hypätessä. Kuun lopussa uusi lääkäriaika ja röntgen. Tekevälle sattuu ja meillä sattumiset osuu aina tälle tytölle. Tähän asti on selvitty ruhjeilla ja mustelmilla, tämä oli ensimmäinen murtuma.

 

Lisäksi on tehty Apinarataa. Rata on ollut jo pari vuotta tuolla takapihan metässä, pururadan keskellä. Mies serkkunsa kanssa ovat sen tehneet ihan omaan käyttöön. Nyt tehtiin vähän uusia kivoja juttuja. Rataa saa käyttää, jos joku tuonne joskus eksyy, mutta käyttö tietysti omalla vastuulla. Mukavaa olisi, jos tästä olisi iloa muillekkin :)
Kuvat on vähän sumeita, oli sen verran jo hämärää kuvatessa.











Eläinjoukko on meillä myös lisääntynyt kahden tallikissan verran. Mauri-Iisakista ja Sulosta juttua, kun muistan ottaa kameran talliin mukaan.

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Villasta langaksi..


Eilen haettiin miehen kanssa rukki kotimuseosta sisälle isomummun luo. Melkeen puolet lampaista on keritty ja olisi mukavaa jos villat saisi johonkin hyödylliseen käyttöön. Tähän mennessä olen saanut aikaan huovutettuja erikokoisia palloja, enkä niille ole käyttöä oikeen keksinyt :)

Homma jäi vielä vaiheeseen, koska rukista puuttui toinen lanka tuosta pyörästä ja keskimmäistä ipanaa täytyi lähteä kuskaamaan ratsastustunnille. Hyvään alkuun kuitenkin päästiin ja olisin tyytyväinen jos pienen kerällisen lankaa saataisiin joskus aikaan.




tiistai 8. lokakuuta 2013

Maatilan prinsessa





Tänään alkaa Maatilan prinsessa  tv5 klo. 20. Mielenkiinnolla jään 
odottamaan minkälainen tää on..vaikuttaa ihan hauskalta :) 




lauantai 5. lokakuuta 2013

Arvonta


Arvonta sisustusta sydamellä  blogissa. 
Käykäähän kurkkaamassa :)


Lähiruokaa


Herkullista lähiruokaa, perunat ja sipuli omasta maasta, kuhaa Lappajärvestä :)



Herkullista viikonloppua!

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kuvia kotoa ja kirppislöytöjä vuosien varrelta



Sohvan kauniit kukkaset


Navetalle hylätty sähkökela on saanut meiltä uuden kodin


Omasta varastosta


Kirnu varastosta ja sohva kirpparilta, koska sitä ei vaan voinut sinnekään jättää :)


Shakki, parin euron kirppislöytö Ajajärveltä


Tarjotin, Kuopin reissun 50 sentin kirppislöytö


Helmitaulu, Tammisaaresta? kirppikseltä


Puntari Raumalta? kirppikseltä


Yläkerran hyllyt ja pupujussit


Totuus..