tiistai 28. tammikuuta 2014

Viikonloppu vapaa


Viime viikolla pidettiin kolme päivää lomaa ja lähdettiin Vuokattiin. Meille oli varattuna Katinkullasta perhehuone eli toisinsanoen huone täyteen tupattuna sänkyjä. Perille päästyämme saatiin kuitenkin tietää, että hotelli oli ahdettu täyteen ja meidät oli siirretty.. iloinen yllätys oli, että samalla hinnalla saatiin tilalle huoneisto keittiöllä, olohuoneella, kahdella makuuhuoneella, kahdella vessalla, saunalla ja kylpyhuoneella :)






Viikonloppu meni siivillä, uiden, syöden, lepäillen ja touhuten Angry birds puistossa. Puisto oli ihan ok, mutta mielestäni kyllä  ylihintainen. HopLoppi on kyllä mielestäni huomattavasti halvempi ja parempi vaihtoehto.









Mukava ja tarpeellinen irtiotto arjesta :)



torstai 23. tammikuuta 2014

Kurkistus kanalaan




 Tammikuun alussa syntyi neljä tipua, nämä ovat kahden rouvan yhteiset tiput. Toinen hautoja katseli kateellisena toisen tipuja ja heti ensimmäisen kuoriuduttua hylkäsi pesän ja lähti tipunsa kanssa maailmalle. Nyt rouvilla on yhteishuoltajuus. Tipujen sukupuolesta ei oo vielä tietoa, kun vähän kasvavat harjan koosta erottaa aika hyvin kumpia ovat, toivottavasti edes yksi olisi tyttö. 

Joku teki pikku pesän kuusen alle

Paavo ja rouvat nukkumaan menossa


Helga, Kaneli ja yksi Vapuista menossa nukkumaan. Kaikki vaaleat kanat ruskealla päällä ovat meillä Vappuja, koska ovat ystävien Vappu-kanan jälkeläisiä :)Nämä tulevat kesällä kaksi vuotta. 


Nukkumaan menossa, jos vain mahtuisi..



Täällä haudotaan. Tipukuume on tarttuvaa laatua :) Parin viikon kuluttua pitäisi jo tipuja olla maailmassa. Tipujen haudonta kestää n. 21 vrk. Viisi tipua olisi toiveissa.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Kuvia talvesta

Aurinko ja pakkasta. Kävin nappaamassa muutaman kuvan.








Tähän loppuun kuva meidän Einosta, Eino tehtiin Eino myrskyn kaatamasta puusta tuossa ennen joulua. Tehtiin puu-ukko, koska lunta ei ollut lumiukon tekemiseen. Lumi täältä puuttuu edelleen, vain sen verran on satanut, että maa on värjäytynyt valkoiseksi.

perjantai 17. tammikuuta 2014

Pullan vastapainoksi





Uunijuurekset

1/2 kukkakaalia
pala palsternakkaa
pala lanttua
kolme perunaa
pari porkkanaa
pari sipulia
kolme tomaattia
iso paprika
suolaa
mustapippuria
timjamia
oliiviöljyä

N. 200 astetta n.30-45 min. riippuen palojen koosta.
Lisänä uunissa kypsyi pala herkullista lohta.

Teen aika usein tällä ohjeella uunissa kasviksia, noita sattui löytymään tälläkertaa kaapista, mutta hyvää tulee kun lisää sekaan myös parsakaalia, kesäkurpitsaa ja punasipulia.

torstai 16. tammikuuta 2014

Pullapäivä

 Tänään on leivottu pullaa, pitkästä aikaa. Nuorimmainen oli auttamassa ja leipoi omat pullansa. Tehtiin korvapuusteja ja laskiaispullia. Meillä on molempien poikien synttärit tässä alkutalvesta, nuorin täyttää 4v. lauantaina ja vanhin 10v. ystävänpäivänä. Pullat menee siis pakkaseen ja on synttäreille jotain tarjottavaa valmiina. Jonkunlaisia yhteissynttäreitä varmaan järjestellään tässä kuun vaihteessa :)








keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Aurinkoisena pakkaspäivänä

 Eilen oli mahtava aurinkoinen pakkaspäivä. Pakkanen taisi käväistä enimmillään 21 asteessa. Mukavaa vaihtelua noihin leutoihin keleihin.. kovistakin pakkasista nautin, kunhan ne ei kestä montaa päivää. Kävin kuvailemassa hevosia, sormet jäätyi tunnottomiksi, mutta pari aurinkoista kuvaa sain otetuksi :)








lauantai 11. tammikuuta 2014

Kasvimaan suunnittelu

Kevättä odotellessa tein jo siementilauksen. Tämä talvi kun on ollut tälläinen, jotenkin on alkanut jo odottaa kevättä. Viime vuoden kasvimaan sadosta on jäljellä enää pikkusen perunoita, pinaattia ja persiljaa. Tänä vuonna olis tarkoitus laittaa vielä vähän isompi kasvimaa ja saada talvenvaralle paljon enemmän. Toiveena olisi olla omavarainen ainakin perunasta, sipulista ja porkkanasta..muut on sitten ekstraa :)Siemenet on tilattu Hyötykasviyhdistykseltä







torstai 9. tammikuuta 2014

Sairastupaa ja dubloja


Täällä on pidetty koko viikko sairastupaa. Lapsilla on kuumetta, yskää, kurkkukipua ja silmätulehdusta. Nyt alkaa näyttää jo paremmalta ja tälläisen upean dublohotellin tekivät tänään aamupäivällä, hotelliin kuuluu allasosasto porealtaineen :). Duplot on kyllä mun ( ja lasten )ehdottomat suosikit ja niitä onkin kertynyt aika tavalla synttäri ja joululahjoina, osa näistä on mun vanhoja eli yli 25 vuotta vanhoja! Hauskasti ovat eläimet muuttuneet tuossa ajassa, alla vähän vertailukuvia.





Vanha ja uusi sika

Vanha ja uusi hevonen

Vanha ja uusi lammas

Vanha ja uusi kukko
 Koulutehtävissä on yritetty pysyä perässä, ei mikään helppo homma olla kotiopettajan roolissa, pitkiä hermoja on tarvittu.. eivät kuulemma koulussa ole samanlaisia oppilaita. Ehkä olisi jotain yhteydenottoja jo tullutkin opettajan suunnalta.


Tänään illalla alkaa Maajussille morsian esittelyjaksolla ja ensi viikolla sitten tuoreilla jaksoilla. Tätä meillä on tykätty katsoa koko perheen voimin.. on katsottu kaikki kaudet :)