sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kransseja

Hain eilen (omasta) metästä vähän puolukan varpuja ja katajan oksia. Ja tänään tein pari kranssia, kun lapset oli ulkoilemassa. Vähän tuli epäsymmetrisiä, mutta saavat kelvata. Tykkään näistä ihan näin naturellina, ilman mitään koristeita. Aika nopeita oli tehdä, noin puolituntia kranssia kohden. 




Nyt äkkiä ulkoilemaan, kun vielä on lunta maassa. Ihanan valoisaa! Iltapäivällä olis ohjelmassa Luukaksen sählyharjotukset naapurikunnassa. Mukavaa sunnuntaita :)


keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Paperitähtiä

 Etsin netistä ohjetta paperitähdille. Löysinkin ja kaksi, KAKSI! tuntia yritin väkertää tähteä kasaan. Löysin samaan tähteen kolmet eri ohjeet ja youtubesta videon, siltikään ei mennyt jakeluun. Viimein oli pakko luovuttaa ja ruttasin kaikki tähden sakarat roskiin.  Kävin Rosien kanssa tunnin maastolenkillä palauttamassa hermot takaisin, (sekä palelluttamassa sormet ja varpaat) ja palasin taas tähtien pariin. Etsin helpomman ohjeen ja sain väkerrettyä yhden ison ja kolme pientä tähteä. 




tiistai 11. marraskuuta 2014

Pika Moi!

Tulin sanomaan pika moit, MOI!

Tuiskun jalkoja on taas hoidettu päivittäin. Bootseja on pidetty joka toinen päivä ja varsinkin sillon jos pakkanen on tehnyt maasta koppuraisen. Nyt pitemmällä pakkasjaksolla kengät hiertivät kuitenkin ihon rikki. Nyt on yritetty laittaa fleecepehmuste ihon ja bootsin väliin ja kerran päivässä on vaihdettu kuivat pehmusteet. Pahimpina päivinä on saanut kipulääkettä. Meidän vakio vuolija on tulossa viikon päästä ja näin mennään sinne asti. Laitetaan Tuiskulle rautakengät eteen nyt pahimmalle ajalle ja toivotaan pian paksusti lunta :)Jospa sitten pikkuhiljaa päästäisiin lenkille, 100 kilon painon pudotus helpottaisi varmasti jalkojenkin terveyttä..Tässä alla Tuisku pitää huilaustaukoa lammaslauman kanssa. 


Pikkumies on ollut pari päivää flunssassa ja ollaan oltu kotosalla. Eilinen meni siivotessa keskimmäisen lapsosen huonetta.. Louna tykkää askartelusta ja kaikenlaisesta näpräämisestä, joten huoneesta löytyy sata ja yksi helmeä, liimaa, teippiä, glitteriä, kartonkia ja erinäistä silppua ihan mukavasti! Pääsääntöisesti meillä lapset siivoaa itse omat huoneet, mutta välillä on pakko käydä itse vähän tarkempi tavaroiden läpikäynti.

Tänään tehtiin lasten kanssa piparitaikinaa valmiiksi huomiselle.  Vannotettiin, ettei saa leipoa, ennen kun isommat tulee koulusta :)



Jouluvaloja on laitettu myös vähän. Tämä tähti on ollut olohuoneessa jo tosi monena vuotena. Pihalle tein oveen kranssin ja kaiteelle köynnöksen kuusenhavuista.


Nämä söpöläiset lähetettiin meille Etelä-Suomesta, Kiitos kovasti, ovat todella ihanat ja meidän possusten näköiset <3




lauantai 1. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivänä

Tänään on ollut ihana ilma, pikku pakkanen ja ihana auringon paiste. Siitä syystä onkin vietetty koko päivä ulkoillen ja retkeillen. Aamusta käytiin metässä retkellä lasten ja koirien kanssa. 

Rosien kanssa käytiin pieni kävelyreissu. Tuisku joutui taas jäädä kotiin hirnumaan. 
Tuiskulta on poistettu nyt kaikki kengät. Arkoo erityisesti jalkaa, jossa oli sairaskenkä. Vanhat bootsit ei enää mahtuneet jalkaan ja jouduttiin tilata 6 numeron bootsit. Nyt bootseja on pidetty n. joka toinen päivä, koska iho meinaa hiertyä rikki. Säärystimien sijasta koitin kääriä pintelit jalkoihin, en sitten tiedä oliko enemmän haittaa kun hyötyä. Odotan päivää, jollon jalat on kunnossa ja päästään taas lenkille yhessä. Ylipainoahan on ihan kiitettävästi, eikä se ainakaan helpota jalkojen paranemista.








Päivällä käytiin lapsuusmaisemissa paistamassa laavulla makkaraa ja mummolassa kahvilla. Sitten olikin jo kiire viemään keskimmäistä Halloween juhliin. Saadaan sieltä sitten paluupostissa yövieraskin.