sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

12.04.2015


Pitkästä aikaa täällä. Kevät on mennyt joutuisasti eteenpäin. Melkein kaikki lumet on sulanut ja eilen oli aivan ihanan lämmin ja aurinkoinen ilma. Meidän kevääseen on mahtunut lasten sairastelua, talon remontointia, kammareiden lattioiden purkua, pesuhuoneen kosteuskartoitusta, arkista aherrusta ja pääsiäisen viettoa ystävien kanssa. Iloa, mutta myös suurta surua.

Mietin kauan tässä kohtaa mitä kirjoitan, ei oikein voi edes sanoin kuvailla miten pahoillaan on, kuinka kovasti toivoi jotain muuta kuin kuolemaa, kuinka paljon voimaa ja jaksamista toivon läheisimmille.

 Surua ja hautajaisia on ollut niin paljon viimeisinä vuosina, että osaa jo ulkoa tutut surulaulut ja kaavat kirkossa. Googlekin muistaa kaikki käymäni muistovärssysivut. Minulla poisnukkuneet kulkee mielessä, ajatuksissa ja muistoissa. Juttelen ajatuksissani ja välillä ääneenkin. Suru ja ikävä ei ole kadonnut, vaikka välillä nauraa ja huutaa, repii mummun vanhasta kammarista lattian auki, viettää iltaa myöhään ystävien kanssa. Se ei katoa, mutta ajan kuluessa muuttaa muotoaan ja on kevyempi kantaa.

Nämä alla olevat kuvat on otettu noin kuukausi sitten. Käytiin hakemassa laudevärkeiksi haapaa ja vähän koivuja polttopuiksi. Uusi pihasauna on tilattu. Saunan kanssa tuli vähän kiireempi aikataulu, koska pesuhuoneesta paljastui vesivahinko. Tilapäissuihku tehdään navettaan ja siellä peseydytään kunnes saadaan sauna pihaan. Suihkussa käynti kanojen kotkottaessa vieressä, voi olla hyvinkin mukavaa? ehkä?  Sopiva sauna löytyi Kuortaneelta, Kuortaneen hirsitalot Oy:ltä.