sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen 2014

Pääsiäisen vietto alkoi meillä sairastelulla. Talon kaikki miespuoleiset oli kuumeessa ja flunssassa. Pääsiäisvalmistelut olivat lähinnä kaupassa käynti ja kukkien osto. Kulhossa muovimunien lisäksi omien kanojen minimunia

 Pitkänäperjantaina kävin ennen kuutta ruokimassa eläimet. Lempi ei syönyt aamuruokaa ja näytti vähän kipeältä ja keskittyneeltä. Ajattelin synnytyksen olevan lähellä. Lähdin kuitenkin vasikkanavetalle hommiin. Puoli yhdeksän aikoihin soitin miehelle ja kerroin Lempistä, hän kävi katsomassa, mutta vielä ei karitsoita näkynyt.

Kymmenen aikaan tulin pois navetalta ja menin heti suoraan katsomaan Lempiä. Kaksi karitsaa oli syntynyt, Lempi nuoli toista ja Peppi oli parasta aikaa omimassa toista karitsaa itselleen. Peppi siis on odottava äiti itsekkin. Äkkiä soitto miehelle ja molemmat karitsat omalle äidille ja pika-aita trukkilavoista pystyyn. Äidille ruokaa ja juomista ja autoin molemmat karitsat vielä nisille juomaan. Itse lähdin sisälle syömään ja ilmoitin ystävällekkin kahden pässikaritsan syntyneen.

 Tunnin kuluttua lähdin katsomaan karitsoiden vointia ja mikä yllätys, karitsoita olikin 3! Ihan märkä ja kuuma karitsa oli juuri syntynyt. Ehdin jo säikähtää, että neljäskin karitsa on syntymässä, mutta onneksi kyse oli vain jälkeisistä.

Musta karitsa on Leo, ruskea on viimeisenä syntynyt Lucia ja harmaa Luther. Kuvissa pässikaritsat muutaman tunnin ikäisenä ja Lucia juuri syntyneenä.
Lankalauantaina kävimme trullittelemassa ystäväperheen kanssa. Myös minä ja ystäväni pukeuduimme noidiksi. Trullimisen jälkeen mentiin yhdessä ruoanlaittoon ja niin se aika meni kuin siivillä hyvän ruoan ja seuran parissa.

 Illalla olimme vielä kokkoa katsomassa, koirat pääsivät riehumaan ja saivat uuden ystävän. Lyyli tosin meni vähän kierroksille ja joutui lopulta autoon rauhoittumaan..tämä nyt oli ihan odotettavissa.


Kahdeksan lasta rakenteli metsään majoja ja leikki sovussa. Mahtavaa!


Välillä katsottiin helikopterin lentoa. Taitavaa lentämistä! En ole ennen tälläistä päässyt näkemään missään.


Ilta jatkui vielä hetken ystävien luona ja sitten piti kiiruhtaa jo ruokkimaan eläimiä ja katsomaan karitsoiden vointia. 

Mukavaa Pääsiäisen jatkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti