torstai 27. helmikuuta 2014

Kotijuusto

Kotijuusto
10 litraa raakamaitoa
1 rkl juustonjuoksutinta
1 dl suolaa

10 litraa maitoa lämmitetään n. 40 asteiseksi. Lisätään sekoittaen ruokalusikallinen juustonjuoksutinta ja desi suolaa. Annetaan olla rauhassa n. 30 minuuttia. Sekoitetaan hieman rakennetta rikki ja jätetään seisomaan taas n. 30 minuutiksi. Sen jälkeen massaa painellaan pohjalle ja otetaan päältä heravettä pois. Siivilä on tässä vaiheessa avuksi. Painellaa kunnes massa on pohjalla ja heravettä ei juurikaan enää ole. Juustomassa kaadetaan juustomuottiin. Paistetaan uunissa ylätasolla grillivastuksella 300 asteessa, kunnes pinta on kauniin pilkullinen. Otetaan juusto pois uunista ja käännetään ympäri ja takaisin uuniin paistumaan toiselta puolen. Kääntäminen onnistuu hyvin, kun laittaa kylmän veden valumaan hanasta muotin reunoille. Paistoaika per puoli on n. 5 minuuttia. Maistuu parhaalta suoraan uunista otettuna :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti