torstai 11. joulukuuta 2014

11.12.2014

Joulu lähestyy pikku hiljaa. Lahjat on suurinpiirtein hommattu, piparit on leivottu ja siivoukset alotettu. Mitään pakkoa ei oo joka kaappia siivota, mutta vähän tarkemmin tulee mentyä huone kerrallaan läpi.. ja sitten sellanen viikkosiivous ihan pari päivää ennen joulua. Paljon on hommaa jälellä, mutta enemmän nautin tästä ajasta kun ottaisin mitään stressiä.

Mailegin tonttuun investoin tänä vuonna, monen monta vuotta olen näistä haaveillut ja nyt löysin sellaisen alennusmyynnistä. Ihana ukkeli :)

Tytär alotti tänä syksynä pianotunnit..yllättävän hyvin on innostus pysynyt. Aluksi harjoteltiin vanhoilla sähköuruilla, niiden toimivuus oli vähän mitä sattuu, volumenappi lakkasi toimimasta aika pian ja vaihtoehdot oli täysillä tai ilman ääntä :) Jonkun aikaa etsittyäni löysin 1952 vuonna valmistetun Tanskalaisen antiikkipianon. Just passeli meille. Munhan on tarkotus opetella myös tässä siivellä..saa nähdä kuinka käy.Meillä on ollut viime vuosina monta joulun aikaa, jolloin on ollut myös surua ja ikävää. Minulta on kuollut tätejä ja mieheltä paapa ja setä. Tänä vuonna sama toistuu jälleen, kun miehen mummu nukkui pois. Mummu tuli myös mummuksi minulle vuosien saatossa ( kuten muutkin sukuun tulleet mummusta varmasti ajattelevat ), lähes päivittäin oltiin tekemisissä.. jos ei muuta niin käytiin kysymässä pikasesti kuulumiset, usein keitettiin kahvit ja muutaman kerran oltiin yömyssylläkin lauantai-iltana. Mummu opetti ruisleivän teon, kertoi vanhoista ihmisistä ja asioista. Oli huolissaan muiden jaksamisesta ja voinnista. Nyt mummu elää mielessä ja muistoissa.

Et ole ikiunessa, et ole poissa,
olet tuhat tuulta puistikoissa,
olet valon välke aallokossa,
olet timantti hankien loistossa.
Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
olet lintujen laulu taivaalla,
olet kuiskaus viljapellolla.
2 kommenttia:

  1. Aivan ihana ja sopiva mietelauselma I:lle! Kiitos lankapaketista, se odottelee minua postissa, joululomalla pääsen siis kutomaan urakalla. :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että langat löyti tiensä perille :) Tämä värssy on kyllä kaunis, oli meillä yksi vaihtoehto kukkavihkoon..

    VastaaPoista