maanantai 12. elokuuta 2013

Rosie ja RositaMeillä on ylläpidossa Irlannin cob Rosie. Rosie on mukava ja rauhallinen mamma. Hän tuli meille viime talvena ja on asustellut meillä n. 8kk. Rosie oli tullessaan tiineenä ja synnytti kesäkuun lopussa kauniin tammavarsan, joka sai nimekseen Rosita. Rosita asustelee meillä vieroitukseen asti ja lähtee sitten kasvattajalle. 

Meillä ei ole ollut minkäänlaista kokemusta varsoista ja hevoskokemuskin meillä on aikalailla heikkoa..puolitoista vuotta käytiin ratsastustunneilla 1x viikossa ja sitten Tuisku muuttikin meille syksyllä 2012. Ihan kohtalaisesti on silti maalaisjärjellä ja hevosihmisten avulla pärjätty. Varsan kanssa meillä on viime aikoina tullut potkimisongelmaa ym. aina välillä. Kasvattaja on onneksi tulossa huomenna varsaa katsomaan ja meitä opastamaan joten eiköhän ne ongelmat siitä.. Tässä kuvia varsan syntymästä tähän päivään.
Kasvattaja kävi kattomassa hevosia ja hyvin on meillä kuulemma mennyt. Varsan jalkoja saatiin nostettua ja riimukin oli päässä. Turhaa hermoilua siis.. mutta hyvä niin ja tästä on mukava ja luottavainen mieli jatkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti