lauantai 2. marraskuuta 2013

Sattuu ja tapahtuu

Viime viikonloppuna tehtiin metsään nuotio ja paistettiin makkarat. Tulen tekeminen on kyllä ehdottomasti suosikkihommiani ja pakkasella tätä hommaa saakin tehdä mielinmäärin. Meillä on talossa sähkölämmitys, mutta osa pattereista on otettu irti ja muuten yritetään mahdollisimman paljon lämmittää taloa takalla. Takassa on myös leivinuuni jota täytyisi hyödyntää kyllä enemmän. 

 Tässä alla kuvia sillan rakennuksesta. Mukava projekti näin hätäsille ihmisille, kun valmista pitäisi tulla heti eikä hetken päästä. Kyllä on mukava nyt kopsutella hevosilla yli.Tässä alla meidän uusi monitoimiauto. Ollaan jo kauan etitty jotain kulkupeliä, millä saisi vasikoita siirrettyä helposti osastosta toiseen. 80 kpl vasikoita täytyy siirtää aina n. kolmen viikon välein osastosta toiseen ja mukavaahan se on kaikille jos homma toimii ja on sujuvaa. Ensin kateltiin ihan vasikoille tarkotettua kärryä, sitten hevostraileria ja sitten löytyi tämä hevoskuljetusauto! Nyt mies pääsee tällä töihin, vasikat saa siirrettyä, hevoset mahtuu kyytiin, lampaat mahtuu kyytiin, rekisteröity viidelle, joten koko perhe pääsee elukoineen liikkeelle :DTällä hetkellä meillä pidetään kuitenkin jonkinmoista sairastupaa. Lounan peukalon hoito alkaa olla loppumetreillä, torstaina saa lastan ottaa pois. Luukas loukkasi koulussa solisluunsa ja se on poikki. Tosi kipeä on, kipulääkkeistä huolimatta, jospa se tästä parissa päivässä edes vähän helpotuisi. Hoitona on vain, että käsi pidetään tuossa kantositeessä. Ensi perjantaina käydään röntgenissä katsomassa miten luutuminen on alkanut.


4 kommenttia:

 1. Meillä Viivin solisluu murtui leikkikenttäkerhossa muutama vuosi sitten. Yllättävän nopeasti se sitten kuitenkin parani, vaikka aluksi oli tosi kipeä.

  VastaaPoista
 2. Täytyy toivoa että tämäkin paranee nopsaan. Mua vaivaa se, että miten se luutuu, kun luun päät on erillään. Tänään on ollu parempi päivä kun eilen, mutta kipeä on ja vaikea olla kun ei pysty paljon muuta kun makoilla.

  VastaaPoista
 3. Mulla murtui kanssa solisluu reilut pari kk sitten. Onni oli, että luun päät oli hyvässä asennossa eikä tarvinnut leikata. 3 viikkoa kantositeessa, eka viikko oli se pahin mutta sitten alkoi helpottaa. Nyt tuli maanantaina 9 viikkoa täyteen ja toimintakyky on lähes ennallaan. Sillä kyljellä ei voi vielä nukkua ja voimat ei ole täysin palautuneet, mutta muuten. Ja lapsilla tuo luutuminen tapahtuu kuulemma huomattavasti nopeammin, aikuisilla kestää 6-9 viikkoa. Tärkeää on muistaa avata kantosidettä ja liikuttaa kyynärpäästä, minä tein sen virheen että pidin muutaman päivän ihan paketissa kun taisin ymmärtää ohjeet vähän väärin. En sitten meinannut saada kyynärpäätä ollenkaan suoraksi.

  VastaaPoista
 4. Me käytiin tänään seuranta käynnillä, kuvassa luiden päät vieläkin ihan erillään. Lääkäri määräsi kantositeen vielä viideksi viikoksi eteenpäin ja sitten taas röntgen. Me ollaan otettu noin kerran päivässä kantoside pois vähäksi aikaa. On se vaan pitkäaikanen vaiva, mutta niinkun lääkäri tänään sanoi, onneksi turha solisluu kun esim. olkapää. Koskahan sillä uskaltaa koheltaa tavalliseen tapaan? Mietin vain tulevaa laskettelukautta..

  VastaaPoista