perjantai 16. tammikuuta 2015

Muuttoa, remonttia, kaaosta

Niin vain vierähti melkein kuukausi viime kirjotuksesta. Joulu meni ja vuosikin vaihtui. Meille tämä vuosi toi heti alkuun ison muutoksen, ollaan muutettu "vanhaan taloon" eli Jounin kotitaloon ja Jounin vanhemmat muuttivat meidän taloon. Sopeutuminen vie varmasti kaikilta aikaa. Aika monta kertaa on ajettu tai meinattu ajaa väärään pihaan. 
Tämä vanha talo on todella paljon isompi, kun entinen ja on ihmeellistä, että tavarat saa oikeasti mahtumaan kaappeihin ja sivukaisiin. Entisessä talossa oli ongelmaa, varsinkin talvisin, kun viidet laskettelumonot, luistimet, hiihtomonot, kypärät jne. oli ilman kunnollista säilytyspaikkaa kasattuna takan ympärille kuivumaan.


Talolle on siis alotettu remontti. Katto vaihdettiin jo toissa kesänä ja ulkovuorauskin oli suunnitelmissa toteuttaa viime kesänä, mutta kiireinen kesä kun oli, niin ei ehditty edes suunnitella koko asiaa. Ulkolaudoitus päätettiin ottaa pois, jotta nähdään missä kunnossa alla olevat hirret ovat. Talo oli myös maalattu jollakin lateksimaalilla, joten edessä olisi ollut maalin pois raaputus. Hirret ovat ollet hyvässä kunnossa ja ehkä selviämme pelkällä hirsien paikkauksella. Sen jälkeen asennetaan tuulensuojalevyt sekä uusi ulkolaudoitus.



Tässä alla muutama kuva heti tavaroinen sisään kantamisen jälkeen :) Nyt suurin osa tavaroista on löytänyt onneksi paikkansa.

Ulkolaudoituksen jälkeen on tarkoitus jatkaa remontti sisällä tuvassa ja kammareissa, sen jälkeen kylpyhuone, wc ja eteinen ja sitten on yläkerran vuoro. Vuosi jos toinenkin saattaa vierähtää tässä remontissa. Remonttia tehdään vanhaa kunnioittaen, perinteisillä materiaaleilla ja perinnemestarin opastuksella.




Mukavaa viikonloppua!



4 kommenttia:

  1. Tsemppiä, kyllä siitä hyvä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivotaan niin, ainakin yritys on kova!

      Poista
  2. Tosi ihanaa että kunnioitatte vanhaa. Tsemppiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä :) Hirrestä on löytyny vuosiluku 1700 luvulta, joten ihan siitäkin syystä yritetään tehdä remontti niin että talo säilyy hyvänä myös seuraaville sukupolville :)

      Poista