torstai 14. toukokuuta 2015

Karitsointiaika..vihdoin!


Kyllä! Tätä on ootettu. Laskettuaikahan ei pitänyt paikkansa vaan kaksi viikkoa vahdattiin lampaiden takamuksia kaikenaikaa, että joko sieltä joku putkahtaisi. Hyvää aikaa olisi ollut viettää jonkunmoinen lomakin, ennen peltotöiden alkua, mutta eihän sitä voinut mihinkään lähteä, kun ne ihan justiinsa synnyttää..juu no nyt on kolme uuhta synnyttänyt ja vielä yksi kasvattaa mahaansa kaikessa rauhassa.

 Synnytykset on menny ihan hyvin. Katri-Helena synnytti ensin, kaksi isoa tyttöä, Lea Lavenin ja Marion Rungin sekä pienen pojan, Hectorin. Hector on kasvanut yllättävän hyvin ja on pärjännyt mamman maidolla. Toisena synnytti Lempi, kolme kaunista tyttöä, Anna Puu, Anna Abreu ja Anna Eriksson. Näistä ensimmäistä jouduin auttamaan, koska tulossa oli vain pää ja yksi jalka. Pienessä paniikissa sitten etsin toista jalkaa käsi Lempin sisällä..joko se olisi ollut pään yli, jolloin karitsa ei mahdu syntymään tai sitten taaksepäin kääntyneenä. En löytänyt jalkaa pään päältä, mutten saanut sitä takaa suoraksikaan, joten vedin karitsan toisesta jalasta ja pääntakaa ulos. Näin jälkikäteen aateltuna olisi pitänyt olla vähemmän paniikissa ja etsiä se jalka, mutta ehkä ensi kerralla sitten on taas vähän viisaampi.

Muutama päivä sitten synnytti Kaino-Vieno, tämä oli hänelle kolmas karitsointi. Aiemmilla kerroilla on tehnyt vain yhden karitsan, tällä kertaa, kun kaksi karitsaa oli maailmassa ajattelin, että no ne olivat siinä ja lähdin käymään sisällä, tulin takaisin ehkä 20 minuutin päästä ja siellähän oli kaksi karitsaa lisää. Toinen näistä makasi maassa elottomana, enkä saanut sitä virkoamaan, arvoitukseksi jää oliko kuollut jo mahassa vai vasta synnytyksen jälkeen. Nämä karitsat saivat nimekseen Freeman, Jonna ja Erin.
Tässä pikku Hector etualalla

Erin, Jonna ja takana Freeman

2 kommenttia:

  1. Tätä oli aivan ihana ja kiinnostava lukea, onnea pienokaisista. Vaikka myönnän, että nauroin aivan vedet silmissä noita nimiä! Meillä on nimittäin aina hauskaa, kun mietimme joka kesäisen laumamme yksilöiden tulevia nimiä ja jotenkin tämä juttu kolahti ;).

    VastaaPoista
  2. :) Kiitos! Me aateltiin tää vuosi mennä kokonaan laulajalinjalla.. Ihan hauskaa se on kun noista jutellaan tyyliin " Kato, Hector hyppii Lea Lavenin selkään" jne. :D

    VastaaPoista