sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pitkästä aikaa täällä!


Pitkästä aikaa täällä :) Tuiskun jalka on mennyt toistaseksi parempaan suuntaan. Klinikalla on käyty neljä kertaa. Toisessa etukaviossa on nyt kipsi, jota pidetään nyt vielä pari viikkoa. Kipsi vaihdetaan uuteen, jos se pääsee kastumaan/kulumaan. Sadetta saa kytätä jatkuvasti ja sen mukaan hevosia sisälle ja pihalle. Toisessa etujalassa on sairaskengitys, koska siihen tuli rasituskaviokuume. Kävely on ollut parempaa nyt n. 4 päivän ajan. Ravia saatika laukkaa ei oo nähty sitten kesäkuun :( Todella pitkä ja hankala vaiva. Meidän oli tarkotus lähteä ennen koulujen alkua jonnekkin reissuun, mutta nyt on reissut vaihtui kotiseutumatkailuun..missä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta "irtautuminen" työhommista on aika hankalaa.
No näillä mennään ja onneksi nyt kuitenkin parempaan suuntaan!

Mansikkahilloa oman maan mansikoista.

Pikkuinen Kari-pässi tuotiin tähän koirien aitaukseen, koska ikää alkaa olla 3kk ja sukukypsyys kohdillaan. No eihän se tässä aidassa pysynyt, päädyttiin sitten laittamaan koko pässi jo nyt pois, samalla laitettiin Irina poistoon. Lihaa ja taljoja siis tulossa :)


Nämä kaksi alla olevaa uuhikaritsaa on vielä vapaana, jos joku on kiinnostunut. Paula ja Suvi. Väritys taitaa vielä muuttua, veikkaisin, että ensimmäisen kerinnän jälkeen väritys tulee olemaan samankaltainen kun äidillään tuossa takana. Nämä laitan myös pois syksymmällä, jos eivät mene kaupaksi.Ahvenlammella käyty uimassa.


Omasta maasta ananasmansikoita, herkullisia!


Saippuaa olen tehnyt myös. Näihin tuli lampaanrasvaa, kookosrasvaa, lipeää ja tuoksuölyä. Tuoksujen kanssa käy ilmeisesti usein niin, että saippuamassa kovettuu liian nopeasti. Niin kävi nytkin ja tuli kiire lusikoida massa muotteihin. Ihan hyvin onnistui siihen nähden, että oli eka kerta, kun tein saippuaa tuoksun kanssa. Ja siis toinen kerta koko saippuan kanssa :) Ekat saippuat on jo olleet kesän käytössä ja mielestäni tuli hyvää saippuaa. Lampaanrasvaa jäi vielä vähän pakastimeen seuraavaan saippuaan.


Ahvenlammella käytiin myös telttailemassa. Jouni nukkui koirien kanssa laavussa ja me muut teltassa. Ihan hyvin sujui ekaksi telttareissuksi.

Lapset opetteli virvelöimään..välillä uistin oli lammen pohjassa ja välillä puussa :)


Aamu-usvaa kuuden jälkeen. Aada naarasi koko yön järveä, kulki hiljaa eden takaisin rantaa, ihan ei selvinnyt yrittikö kaloja vai vesikirppuja kiinni.. mutta nautti aivan varmasti!Niin meni heinäkuu. Ohjelmassa olisi rehuntekoa, navettatöitä, puintia ja muita syksyn töitä. Lapset aloittavat koulun torstaina ja nuorimmainen aloittaa kerhon syksyn aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti