lauantai 25. lokakuuta 2014

Syyslomalla ja sen jälkeen..

Lapset vietti syyslomaa viikolla 42. Kovat suunnitelmat oli pitää parin viikon loma ja lähteä Italiaan..vähän niinkun korvaamaan sitä, että loppukesän lomat jäi pitämättä..niin vain sitten kuitenkin päädyttiin vähän lyhyempään reissuun asuntovaunulla ihan kotimaassa. Reissu aloitettiin suuntaamalla Jyväskylään. Siellä oli ohjelmassa KoneAgria messut ja geokätköilyä.

 Jyväskylästä matkattiin  Turun Ruissaloon ja maanantaina kävästiin pikkusella risteilyllä. Aamulla oli lähtö Viking Amorellalla, Maarianhaminassa vaihdettiin laivaa ja Viking Grace toi meidät takaisin Turkuun. Tämä oli lasten ensimmäinen laivareissu. Amorellalla nautittiin meriaamiainen kuohuviineineen ja takaisin tullessa syötiin päivällinen Gracella. Tarkoitus oli syödä siellä buffetissa, josta olen kuullut kehuja ja luinkin pitkän tarjoilulistan.. jostain syystä päädyttiin kuitenkin vahingossa hienoon ravintolaan, jossa nuorimmainenkin toivoi lopulta tarjoilijalta poron aivoja ruoaksi. 

Turusta suunnattiin Kuopion suunnalle leirintäalueelle pariksi yöksi. Sieltä matka jatkui veljen luo.Veljen luona ihasteltiin heidän uutta vanhaa taloa, aivan ihana vanha maalaistalo! Ihanat takat, hirsiseinät, vanhat lattiat jne. Talo on pienellä kukkulalla järven rannalla, iso tontti ja jopa oma lampi rapuineen ja kaloineen! Kuvaa en tietenkään huomannut ottaa.. mutta voin vakuuttaa, että hieno oli, vaikka remontoitavaa vielä riittääkin. Meidät vietiin hienolle nähtävyydelle Väisälänmäelle. Matkalla oli hienoa perinneaitaa ja otin ohjeista kuvan, jos vaikka joskus olisi ylimääräistä aikaa (just joo..) ja alkaisi aidantekijäksi :) 

Näkötorni oli hieno ja korkea, uskalsin kiivetä toiselle tasanteelle asti..maisemia ihailin sitten kameran välityksellä.
Tässä yllä heidän jättiläinen, Valle koira.


Kotiin palattiin lauantaina. Siitä asti sitä hommaa onkin sitten riittänyt ja riittänyt. Vaikka peltotyöt on kutakuinkin tehtynä hommaa tuntuu riittävän aamusta aina iltamyöhään. Meillä on  klapikoneesta pieni osuus, (yhteisissä tavaroissa on se vika, että niitä saa ensimmäisenä aina alkaa korjaamaan, tämäkään kerta ei ollut poikkeus) haettiin se meille ja tehtiin pieni kasa klapeja kuivumaan. Sitten tarvisi lähteä metsurin hommiin. Yksi kuusi täytyisi ainakin jostain kaataa lähiaikoina, ihan sillä että saan materiaalia kransseihin ja köynnöksiin.

Ensimmäiset jouluvalot sytytin eilen ja joulun odotus on alkanut!  Joulu on juhlista kaikkein ihanin ja sitä suunnitellaan, fiilistellään ja valmistellaan paljon etukäteen. Ostin ekan purkin glögiäkin, jos korkkaisi glögikauden joku päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti