tiistai 4. elokuuta 2015

Kesä 2015

Tässä tulee tiivistettynä meidän koko kesä. Blogia oon miettinyt useaan kertaan, mutten oo ehtinyt päivittää kuulumisia.
 Kesä on ollut lyhyesti sanottuna vaikea, raskas, märkä ja kiireinen, mutta myös erilainen, leppoisa, meidännäköinen ja kiva. Pieni, villi ja superenerginen Unto on pitänyt huolen, että jos vähän vapaata on jäänyt aika on hänelle. Pentuajalla on suuri merkitys koko loppuelämälle ja siksi on yritetty käydä mahdollisimman erilaisissa paikoissa ja tehdä erilaisia juttuja. Istuminen, maahanmeno ja luoksetulo ja hakeminen on ollut harjoituslistalla, lisäksi liuta arkisia tapahtumia.


Kasvihuone on ollut kunnon käytössä tänä vuonna ensi kertaa, ilmojen viileyden kuitenkin huomaa, eikä tomaattejakaan ole tullut vielä ollenkaan. Satoa on silti saatu kurkusta, salaateista, tillistä, persiljasta, perunasta ja kesäkurpitsasta. Vähän viimeistelytöitä vielä vailla, mutta jos ne siirtäisi ensi kesään.
Kesälomareissukin saatiin tehtyä ja vieläpä oikeen Ruotsiin asti. Vaasasta mentiin laivalla Uumajaan. Ensimmäinen yö oltiin Sundvallissa, jossa saimme rankkasateen ja hienon sateenkaaren.
Seuraavana päivänä matka jatkui Gysineen, josta nämä alla olevat kuvat. Aivan ihana paikka! Täällä olisi voinut opiskella perinnerakentamisesta pidempäänkin. Kaupasta mukaan lähti iso pönttö maalia ulkosaunaa varten ja muutama pieni näytepurkki erisävyjä.
Vaunuperässä ajeltiin kohti Vimmerbyä ja siellä käytiin tutustumassa Melukylän raittiin, tämä on se oikea melukylä, missä elokuvat on kuvattu. Yksi iso haave on toteutettu! Paikka oli niin ihana! Talot olivat yksityisessä käytössä, mutta välitalon takapihalla oli pieni kirpputori, joten sen talon pihalle sai mennä. Alueelta löytyi myös kahvila sekä pieni myymälä.Astid Lingrenin maailmaan matkasimme seuraavaksi. Alue oli iso ja nähtävää oli paljon. Mielenkiintoisimmat paikat itselle oli Lotan talo sekä Kissankulma. Alueella oli myös kokoajan näytelmiä, mutta niitä emme jääneet seuraamaan kuin ohimennen.Vimmerbystä matka jatkui Tukholmaan, jossa olimmekin kaksi yötä. Ostettiin kaikille Tukholmakortit, joilla sai matkustaa yleisissä mielinmäärin ja pääsi sisälle moniin museoihin ja nähtävyyksiin. Taidemuseokin tuli nähtyä, hieman ahdistava paikka lasten kanssa.. käveltiin vähintään kolmen metrin päässä tauluista, jottei vahingossakaan kukaan kompastu johonkin miljoonamaalaukseen :D Tukholmassa kierreltiin vanhaa kaupunkia, Skanssenin ulkoilmamuseota ja keskustaa. Paljon nähtiin ja paljon jäi myös näkemättä. Tukholmasta lähdettiin laivalla Turkuun ja sieltä ajettiin kotiin niin, että kotona oltiin yöllä kahdentoista aikaan.

Nyt on lomasta toivuttu ja arkiset hommat taas rullaa. Tekemistä on paljon! Kesäpossut on viihtyneet laitumella ja myös vähän ulkopuolella ( tietysti silloin kun oltiin Ruotsissa )Näitä on seitsemän kaverusta ja tarkoituksena on tuottaa lihaa myös vähän muillekkin kun itselle. Luulisin, että ovat tykänneet tuolla pellolla häärätä, ainakin minusta näyttävät onnellisilta. Tarha voisi olla kuivempi, mutta minkäs näille sateille mahtaa.Mustikassa on käyty monta kertaa, lapset kun ei jaksa kovin kauan kerralla olla. Ehkä sangollinen on kerätty yhteensä. Unto ja Aada on olleet mukana, Aada vähän huonosti jaksaa enää metsässä kävellä, jää mielummin pienen kierroksen jälkeen autolle oottamaan. Mustikat on Unton suurta herkkua ja yleensä pitääkin tukkia syömään just siihen parhaimaan mustikka kohtaan :)Talon remontti on edenny huonosti. Vasta nyt viime viikkona on ehditty jatkaa tuulensuojalevyjen laittoa. Näitä ohuita levyjä tulee kaksi päällekkäin ja sen päälle sitten uusi laudoitus, tämä olisi tarkoitus ehtiä tehdä ennen talven tuloa. Sisällä ei oo tehty mitään, vähän huolestuttaa missä sitä ensi talvena peseydytään, vanha maitohuone voi olla talvella hieman viileähkö. Ulkosauna on onneksi sillämallilla, että saunottu on jo kolmesti. Ovia ja ikkunoita puuttuu, mutta tässä tilanteessa toimii kuitenkin. 

Siinäpä se kesä noin tiiviissä muodossa. Tänään alotettiin rehunteko ja vasikat vaihtuu navetalla. Jauhoja pitäs jauhaa, kakkaa lapioida, kuivittaa ja ruokkia, joten heipä hei, lähden taas hommiin :)

2 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia. Kesälomareissu kuulostaa onnistuneen. Elokuun lämmössä kai saitte saunaakin eteenpäin ettei tarvitsen talvella paleltua pesulla. Toivottavasti ehdit joku päivä kirjoitella. Parempaa ja valoisaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
 2. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

  More than 160 thousand women and men are utilizing a simple and secret "liquid hack" to drop 2 lbs every night in their sleep.

  It is effective and it works on everybody.

  You can do it yourself by following these easy steps:

  1) Take a drinking glass and fill it with water half glass

  2) And then use this strange hack

  so you'll become 2 lbs thinner as soon as tomorrow!

  VastaaPoista