sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pesupäivä


Uusia vasikoita tulee taas ensi viikolla, joten tänään oli sitten  osastojen pesupäivä. Oltiin koko perhe pesemässä. Aika tehokkaita oltiin kolmen painepesurin voimin :) Osastot pestään ja desinfioidaan aina vasikkaerien välillä. Uudet vasikat tulevat näihin juottoosastoihin n. 2 viikon ikäisinä ja ovat tässä juoton ajan eli n. 2kk ikään asti, sen jälkeen vasikat siirretään isojen puolelle puhtaaseen osastoon ja uudet juottovasikat saapuvat, kun osastot on saatu tyhjättyä kuivikkeista ja pestyä. Juotto-osastoissa on kestokuivikepohja eli olkia lisätään päivittäin. Isojen puolella on kuivitettu vino makuualusta ja ritilälattia joka siivotaan päivittäin. 


Maitojauheita

Avantti

Apevaunu eli apettaja

Vierotettu vasikka

Pesut käynnissä

Pikku isäntä

Isäntä

Potkupyörä

Pikku emäntä

Tutit

Elektrolyyttiä

Juottoautomaatti

Pannat uusille vasikoille

Tässä sekalainen seurakunta kuvia navetalta.

3 kommenttia:

 1. Teillä on Avantti! (en oo kateellinen en! :P )

  VastaaPoista
 2. Joo, on ihan pakollinen tuolla vasikkanavetassa. Tässä kotieläin navetassa sitten talikko heiluu ja kottikärryt liikkuu ihmisvoimin :) Toki pihaton tyhjäykseen keväisin käytetään avanttia, mutta muuten kukaan ei jaksa ajella tuota kilometrin matkaa, tosi tarve täytyy olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta oon todella kiitollinen, että sellanen on pakko olla ja saa käytettyä, kun tarvetta on! Uskomattoman näppärä ja tehokas on ja sopii vaikka mihin töihin :)

   Poista