perjantai 2. toukokuuta 2014

Possut ulos ja sisälle

Viime viikonloppuna ajateltiin laittaa possut ulos, väliaikaiseen aitaukseen, siksi aikaa kunnes saadaan tehdyksi kunnon aitaus. Ihan hienosti saatiin possut aitaukseen ja pääsivät maata tönkimään. Aitaus tehtiin vasikoilta lainatuista irtoaidoista.
Kymmenen minuutin jälkeen toinen oli jo karannut. Laitettiin alas kiertämään sähkölanka ja se pitikin possut sisäpuolella vuorokauden.

 Seuraavana aamuna possulainen oli siis karkuteillä ja miehen kanssa lähdettiin sitä sitten ottamaan kiinni. Aitauksessa olivat sitten sekaisin hevoset, lampaat ja possut. (koska possujen aitaus oli tehty hevos/lammasaitauksen sisälle)
Siinä possun kiljuessa Jounin sylissä Tuisku oli ihmeissään ja hermostunut, että mitä se siinä vinkuu ja ratkaisi asian heittämällä takajalat ilmaan, Jouni oli sen verran lähellä, että sai polveen osuman ja viikko sairaslomaahan siitä napsahti. 

Samana päivänä aloitin uuden aitauksen teon. Kirvesmiehen tyttärenä aitaus on tietenkin hieno ja oikeaoppisesti rakennettu :) Joo, ehkä ei kuitenkaan, mutta kaukaa näyttää ihan hienolta! Apua sain mieheltä, appiukolta ja ystävältä, Kiitos heille!
Kiireiden ja miehen sairasloman takia pienennettiin aitausta puoleen suunnitellusta ja tehdään tähän sitten toinen osio myöhemmin.


Aitauksesta puuttuu vielä sähköt, iglu ja tuosta halkaistusta putkesta tulee ruokakaukalo. Jos huomenna saataisiin vihdoin possut nauttimaan auringosta. Tänään nähtiin ensimmäiset pääskyset navetalla :) Se olisi kesä nyt! 
2 kommenttia:

  1. Hieno on tarha!! Toivottavasti valmiista ruokakaukalosta tulee myös kuvia :) nim. kiinnostunut. Ajattelitko muuten pultata sen kiinni aitaan? Mulla ruokavadit oli autonrenkaiden sisällä, mutta siltikin niitä sai välillä metsästää takaisin paikoilleen ja tollei aamuisin työvaatteissa se ei ollut kaikista kivointa..

    VastaaPoista
  2. Joo, on tarkotus laittaa ihan kiinteästi paikalleen. Meillä on kans vesikuppi autonrenkaan sisällä, ei pysy pystyssä! Ruokakuppikin on aina kaivettu pehkun sisään :) Otan kuvia, kun saadaan kaikki paikoilleen, ollaan pidetty talvitaukoa hommissa, pari päivää on tupruttanut lunta :/

    VastaaPoista