tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kuvia viikonlopulta

Perjantaina valettiin kasvihuoneen reunoille pieni tasoitusvalu. Tähän päälle muurataan tiilistä muutama kerros, itseasiassa aloittelimme sitä jo eilen illalla. Apua soitettiin tutulta muurarilta, joka sattui olemaan lähistöllä ja tuli näyttämään mallia muutaman tiilen verran. Helpoltahan se näyttää, kun sen osaa! Se on muuten jännä, että tälläset työt alottaa aina julkisivulta, samaten kun tapetointi ja maalaus aina näkyvimmältä seinältä. Tässäkin tapauksessa olis voinu alkaa harjoittelemaan sieltä takaseinältä..Opetin Lounaa leipomaan sämpylöitä. Kaikki meni hyvin siihen asti, kun poikkesin ohjeesta ja lisäsin vähän terveellisiä siemeniä sekaan. Sen jälkeen sain leipoa ihan itse loppuun. Sämpylöistä tuli ihan hyviä ja uskalti se Lounakin tunnustaa niiden olevan syötäviä siemenistä huolimatta. Mistähän lie temperamenttinsa perinyt? 


Sunnuntaina iltapäivällä lähdettiin käymään ystäväperheen luona todella pitkästä aikaa.. pari tuntia oltiin poissa ja takaisin ajellessani katsoin hevosten pellolle, että mikä siellä juoksee ja kotiin päästyäni näin, että parikymmentä sonnivasikkaa kirmaa pitkin peltoa. Ja hevoset olivat menneet vasikoiden puolelle, missä täysrehukulho täynnä ruokaa. Hetken joutui miettimään, että miten saadaan jotenkin järkevästi eläimet omille puolilleen. Yllättävän helposti kaikki oli omilla puolillaan ja hevosetkin selvisivät ähkyittä. Kauhukuvia kyllä ehdin nähdä..20 vasikkaa kirmaa pitkin kyliä erisuuntiin hämärtyvässä illassa...Hevosten ruokinta on meillä pidetty yksinkertaisena. Saavat kuivaa heinää, tällä hetkellä vapaasti ja kivennäiset kahdesti päivässä. Nyt ostin näitä chian siemeniä kokeiluun. Näillähän on sata ja yksi hienoa vaikutusta, joista enemmän voi lukea täältä. Vaikutuksen haluaisin näkyvän Rosien ihon kunnossa. Ihossa ei mitään suurempia ongelmia ole nytkään, mutta se voisi olla parempikin. Seurataan vaikutuksia.


2 kommenttia:

  1. Munkin tarkoitus on valaa tiilistä seinää jonkun verran kasvihuoneen reunoiks. Eli innolla odotan kuvia teiän muurauksista! :)

    VastaaPoista
  2. Muuraaminen oli kyllä hankalempaa, kun oletin. Tällä viikolla saadaan muuraushommat varmaan valmiiksi niin täytyy ottaa kuvia :) Vähän vinksin vonksin ne meni, mutta ei se oo niin justiinsa :)

    VastaaPoista