lauantai 5. huhtikuuta 2014

Saunasta kasvihuoneeksi osa 1.


Kasvihuoneen rakentamisesta on puhuttu jo jokunen vuosi ja mietitty vaihtoehtoja. Kaikki vaihtoehdot on käyty läpi muovista, lasista ja kennolevyistä tehtyihin, parin neliön kokoisesta maneesin kokoiseen, ostettu vai itsetehty. Niin ja paikka tietysti pitäisi päättää.

No, kaiken miettimisen jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui vanha sauna, joka ei ole ollut käytössä moniin vuosiin. Saunan katto on painunut ja valkoinen homekerros peittää sisäkattoa. Saunassa on valmiina perustus, sähkö, viemäri ja vesi, joten parempaa paikkaa kasvihuoneelle ei olisi löytynytkään. Kasvihuone nousee siis perustuksen päälle ja seiniksi käytetään tuvan vanhoja ikkunoita.

 Vähän haikea saunaa on silti purkaa, koska se on samalla paikalla seissyt niin kauan. Miehen mummu muistaa monta mukavaa tarinaa saunasta, saunassa on jopa joku kulkija yöpynytkin. Tälläisenä sillä ei kuitenkaan ole käyttöä, joten uskalsimme aloittaa purkutyöt.

Työt aloitettiin eilen illalla ja parissa tunnissa oli sauna kuorittu hirsille. Päälipuolelta hirret näyttävät tosi hyviltä ja liitokset niin taitavasti joku aikanaan veistellyt. Vähän jännittää miltä hirret näyttävät sisäpuolelta. Tänään jatketaan purkuhommia, sen mitä navettatöiltä ehditään.3 kommenttia:

  1. Voi miten mielenkiintoinen projekti! Jään odottamaan seuraavia osia :) Siitä tulee varmasti hieno ja ehkäpä hirsille löytyy käyttöä vaikkapa kasvimaiden reunoilla tjms

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tulee hieno ja hyvä. Kyllä hirsille jotain käyttöä keksitään :)

    VastaaPoista