keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kuokkaa vailla ja muita mietteitä

Kaikenlaista on tullut touhuttua. Talvi on väistämättä tulossa ja monet työt liittyy siihen. Lampaat on keritty parisen viikkoa sitten, jotta ehtisivät kasvattaa mukavasti villaa ennen pakkasia. Lähetin parhaat palat taas kehräämö Christiinaan. Peppi ja hänen tyttärensä jäi vielä kerimättä, en ole ihan varma kuka niistä laitetaan pois vai laitetaanko kaikki, joten saavat nyt toistaisksi nauttia laiduntamisesta. Karin ja Irinan taljat tulivat muokkaamosta, tässä alla Karin kaunis talja.


Kaija-Koo & Kaino-Vieno

Tuisku
 Rehua on tehty kolmas sato. Pellot on kalkittu. Aloitettu lannanlevitys ja auraus. Uusia vasikoita on tullut kasvattamoon ja 18 kappaletta myös tähän kotiin. Kasvimaalta on nostettu loput porkkanat ja kaikki perunat. Perunan nosto oli kyllä kovaa hommaa. Eilen kuokin takapuoli pystyssä lähemmäs 6 tuntia. Muutama vuosi ollaan harkittu kunnon perunakuokan ostoa, ei olla vielä hannittu ostaa :) Pienellä fiskarssin istutuskuokalla mennään toistaiseksi.


Tänään tein jauhelihapihvejä. Mausteita lukuunottamatta kaikki on  itse kasvatettua. Laitoin taikinaan puolet lammasta, puolet nautaa, kelta- ja punasipulia, kananmunia ja mausteita.Tein myös jonkunsortin lasagnea. Tässäkin puolet jauhelihasta on lammasta ja puolet nautaa.


Illalla oli aikaa ja hermoja pitää pieni pipotehdas. Ei mitään kauniita, liian hätänen oon ompeluhomiin, ehdin noita suoria ommellessa miettiä, että eikö tämä kone voisi kulkea vähän kovempaa..mutta, mutta ihan toimivia ovat varmaan.


Kanat ja Reino pääsivät tänään sisälle. Mukava aloittaa taas sisäkausi, kun kaikki on puhdasta. Keväällä sitä taas sitten innoissaan siirtää eläimet pihalle. 

Pysykäähän lämpimänä <3 Itsekkin kaivoin tänään kevyttoppahousut jalkaan :)

4 kommenttia:

 1. Söpöjä pipoja! Mulle yks tilaukseen :D -Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voin tehdä sullekkin, jos sulla ei oo laatuvaatimuksia..Noita kankaita on mitä tuossa kuvassa, mutta tilaan varmaan jotain kankaita lisää tässä joskus :)

   Poista
 2. Jaiks! Mun (kaksi) lammasta on vielä kerimättä!

  VastaaPoista
 3. Ei paniikkia :D Olikos sulla lampaat talven sisällä vai pääsevätkö pihalle? Meillä oli viime talven sisällä ja tänä talvena ajattelin "pitää ovet auki" :)

  VastaaPoista